От ТЕЦ Марица 3 побесняха: За пореден път „псевдозелени политици” манипулират обществото!

тец марица

Във връзка с тиражираната широко в социалните мрежи информация, че на 10.09.2022 е имало превишение на емисиите серен диоксид бихме искали да уведомим всички институции и обществеността, че причината не е в работата на ТЕЦ Марица 3 Димитровград, предава БЛИЦ.

Авторите на информацията са известна групичка „псевдозелени политици”, които да пореден път се опитват да правят предизборна кампания на гърба на българската енергетика. Целта им е ясна –закриване на българската енергетика в угода на чужди интереси и то в условията на небивала енергийна криза, тежка инфлация и идваща зима.

Буди недоумение как политици назоващи се „български” посягат за пореден път срещу нашата централа, която работи само с български местен ресурс-лигнитните въглища от Маришкия басейн. За каква енергийна независимост говорят всички, ако премахнем централите, които са единствено реално независими от внос на енергоресурси?

За пореден път за „политическа кампания” срещу нашето предприятие се използват данни от една отдавна компрометирана и остаряла измервателна станция, която „мери” така както е изгодно на различни корпоративни и политически фактори, в случай свързани с точно с въпросните „политици”.

Нашето дружество отдавна закупи и дари на Общината две модерни измервателни станция, които така и не получиха статут на „официални измервателни средства”, въпреки че са в пъти по-надеждни от въпросната станция. Този факт също буди недоумение у нас , явно на някой е много изгодно в града да има един вечен и удобен за набеждаване замърсител като нашата ТЕЦ.

Призоваваме отговорните институции да направят проверка по повод тиражиращата се в медиите информация, че в петък на 9 септември официалната измервателна станция в гр. Димитровград е била манипулирана и това е причината на следващия ден тя да е отчела отново превишения на емисиите серен диоксид. Няма да допускаме повече да бъдем жертва на манипулациите политически амбициии на кога и да е било и ще защитаваме правата си по съдебен път.

Точно подобни „псевдозелени акции” през последните години не само у нас но и в целия Европейски съюз доведоха цялата европейска енергетика до колапса, в който се намира в момента.

Нека не унищожаваме и българската енергетика, работеща с въглища. Така навремето бяха ликвидирани 4 реактора на АЕЦ Козлодуй и спрян проекта „Белене” пак заради „зелени протести”,така както бяха закрити десетки въглищни мини, пак заради същите вечено протестиращи „политици”, които когато им изгодно са НПО-та, финансирани от чужбина, а когато им е изгодно се превръщат в „партии”. Време е хората, назоваващи се „политици” да проявяват поне малко държавническо мислене.Така смятаме ние –енергетиците от ТЕЦ Марица 3-Димитровград.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ