ШОК! Полихрон от Поморие плаши с международен скандал, бил дипломат от карибска държава

полихрон

Полихрон Луков от Поморие, който бе арестуван по обвинение на австрийските власти за издаване на фалшиви дипломатически паспорти, заплаши с международен скандал, твърдейки, че има имунитет и властите нямали право да го пипнат с пръст, предава Флагман.

Днес той бе доведен в Окръжния съд на Бургас за гледането на мярката за неотклонение. 53-годишният помориец, който впечатляваше със супер скъпия си автопарк – с Майбах, Ролс Ройс, както и яхта твърди, че е дипломат.

Той бил ад хог посланик на държавата Сейнт Кристофър и Невис по бизнес дела в ЕС. Тази островна държава, позната още в регистрите като Сейнт Китс и Невис, се намира в карибския басейн. Населението й е едва 50 хил.души. Държавното устройство е изключително опростено – само с 11 депутати и 3-ма сенатори. Външната политика е насочена изцяло към САЩ и заради това изглежда напълно нелогично да има „посланик по бизнес делата в ЕС“.

Полихрон обаче твърди, че бил такъв, но не можел да го докаже, защото ГДБОП при вчерашното претърсване иззели акредитивните писма. Трябвало някой да се обади във външно министерство на Сейнт Кристофър и Невис и щял да разбере, че действително е посланик. Задължително обаче било да уточни, че проверява не Полихрон Луков, а Леон Луке, защото имал два паспорта и с това име представлявал карибската държава, настоя той пред съда днес.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ