Демерджиев извънредно: Проверката за полицейски чадър над Семерджиев стига до още по-високи нива

георги семерджиев

Проверката за полицейски чадър над Георги Семерджиев стига до още по-високи нива. Това съобщи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

Преди дни бе съобщено, че 40 служители на МВР са му помагали, като трима от тях са на ръководни позиции. Предстои да се проверяват служители на още по-високи нива.

„Възложил съм и още нещо. Тази проверка да се разшири до ръководните кадри, които седят над персонално отговорните служители, за да видим дали те са упражнили контрол какъвто следва и дали с действията си са допуснали нарушенията, констатирани в доклада“, обясни Демерджиев пред медиите.

„Отиваме още по-нависоко и ще стигнем докъдето трябва да стигнем. Всеки един от тези служители има ръководител и трябва да видим дали този ръководител е допринесъл по някакъв начин за допуснатите нарушения“, каза още вътрешният министър.

Той отново отказа да съобщи имената и постовете на служителите на МВР, които се проверяват дали са помагали на Семерджиев. Отбеляза обаче, че е притеснителен техният брой.

От думите на вътрешния министър стана ясно още, че два пъти Георги Семерджиев е бил спиран от полиция, установявано е нарушение и след това е успявал да избяга на униформените.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ