Полицията на крак в Банско! Компютри за над 20 000 лв. изчезнаха от хотел, собствениците ги взели като залог

полиция

Неуредени финансови взаимоотношения между наемател и собственици на хотел „Шато Вапцаров“ вдигна на крак полицията в Банско. Сигнал за извършена кражба на компютърни конфигурации на стойност над 20 000 лева изчезнали от една от стоите, бил подаден от управителя и наемател на хотела Данаил А. от Варна, съобщава Struma.com

Той съобщил, че в стаята е влизано без да бъде разбита входната врата. Незабавно на място пристигнали няколко екипа полицаи, които започнали разследване на случая. Компютрите били намерени в друго помещение на хотела, а в него са заварени собствениците му Светла и Никола Вапцарови, които отказали достъп до стаята с машините, с които, както се отказва, били използвани за добиване на биткойни.

Намерени са видеокарти и устройства за охлаждане и захранване. Според собствениците наемателят не плащал редовно наем на хотела, сметките за ток били изключително големи, затова взели компютрите като залог. Работата по случая продължава.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ