Вендета?! Откриха пребит като куче недосегаемото страшилище на Карнобат – Недялко Бараганския

недялко карнобат

Има един човек, чиято престъпна империя се управлява от автокъща в Карнобат, и този човек от години е считан за биг боса на района, тъй като е недосегаем за органите на МВР и за данъчните власти. Той е по-силен от кмета, по-силен от държавната власт. И така е от много години, пише Флагман.

Става въпрос за Недялко Христов, по прякор – Бараганския. На 48 години е, семеен, с двама непълнолетни сина, официалният му адрес е в къща в карнобатското село Детелина, но на практика всичко, което се случва под повърхността на закона в Карнобатско през последните години, се ръководи от така наречения Авто сервиз „Халея” на ул. „Москва” №171.

Организираната му престъпна група се занимава се с палежи, кражби на автомобили, рекет, трафик на мигранти, кражби на селскостопанска продукция, която се продава в нелегалната му зеленчукова борса, устроена на самия главен път I-6.

В Карнобат почти няма семейство, в което да не се знае кой разпространява наркотиците в центъра на града. Предлагането и употребата на дрога вече са в пандемични размери, има и непълнолетни лица, изпратени в комуни и психиатрия.

Само преди дни, бургаския сайт dnesbulgaria.com, писа, че Бараганския, който през 2015-а година превърна нивите край родното си село Детелина в депо за крадени коли, е намерил ново средство за препитание – също толкова незаконно.

На 22-и юни тази година е арестуван за трафик на нелегални мигранти, след като малко по-рано, в землището на село Дядово, Нова Загора стоварва с „Фолксваген Туарег“ 13 мъже, самоопределящи се като афганистанци. За извършеното съдът му налага мярка за неотклонение „Домашен арест“.

Преди месец Недялко Христов нарушава домашния си арест и отива в землището на ямболското село Зимница да краде дини. Потърпевши разказаха, че това било редовна практика – Бараганския крадял продукцията на местни производители, след което я продавал. В конкретния случай обаче криминогенът си е намерил майстора – собствениците на бостана го хващат и го пребиват като куче с колове.

Той е открит през нощта на 7-и август в много тежко състояние. Откаран е в Ямболската болница, но дава противоречиви обяснения пред полицията както за това кой го е бил, така и за начина, по който се е озовал в землището на село Зимница. Случаят е докладван на прокуратурата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ