Извънредно! От ТЕЦ Марица 3 побесняха, призоваха партиите: Стига толкова!

тец марица

„Не можем да призовем партиите и коалициите да не използват ТЕЦ Марица 3 Димитровград, защото си даваме сметка, че всеки мегават, произведен в България, е важен за решаване на кризата и уравнението с енергийната диверсификация. Кризата не е само енергийна, но и финансова и всички я усещаме по джоба си“ – това заявиха от топлоелектрическата централа в Димитровград.

„ТЕЦ Марица 3 Димитровград е добър работодател с една от най-добрите в града средни работни заплати. В тази връзка смятаме, че мерките за създаването на всяко ново или запазване на старо работно място също са част от политическия дебат, който всеки димитровградчанин иска да чуе“, пишат още от централата.

„Можем обаче да призовем политическите фигури, партиите и коалициите да не използват страховете на хората за лични облаги и вдигане на рейтинг. В тази връзка ще припомня фактите:

1. ТЕЦ Марица 3 Димитровград закупи и дари на Общината 2 чисто нови измервателни станции. Причината е остарялата градска измервателна станция, на която се ползват данните и за която с комисия от редица институции е взето решение да се предприемат действия, които са останали на хартия още преди много години.

2. Няма нито едно измерване на площадката на ТЕЦ Марица 3 Димитровград, което да показва превишения извън нормите на комплексното ни разрешително, в това число от мобилната станция, позиционирана за около месец.

3. Завишенията, показвани от градската станция, продължиха и след спиране на работата на ТЕЦ Марица 3 Димитровград. Когато работим, ни издават предписания да намалим товара и започва говорене как застрашаваме здравето на хората, а когато не работим – успокояват гражданите, че същите стойности са нормални и не застрашават здравето им.

Считаме, че всички ние сме достатъчно уплашени от тежката зима, която ни предстои, за да позволим в името на рейтинга си различни партии или коалиции да размахват и още един страх – този за здравето ни. Кризата от ковид пандемията вече свърши това по убедителен за всеки български гражданин начин. Затова отговорно ще кажем стига толкова спекулации!“, се казва на финала на обръщението.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ