Скандал с пресконференцията на Демерджиев: Ровят по шефските места по случая „Семерджиев“

иван демерджиев

Пресконференция на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев остана без отговори на журналистически въпроси, защото задаваните не били по темата.

Шефът на МВР свика репортерите, за да им съобщи, че 10 млн. от държавния бюджет ще бъдат дадени за общините, пострадали от наводнението на 2 септември.

След това водещият на пресконференцията даде думата за въпроси, като подчерта, че те могат да бъдат само по тази тема и по никоя друга.

Репортерите обаче възразиха, че има и други актуални теми и започнаха да задават въпроси както по случая „Семерджиев” и разследването на чадъра над него, така и за акциите срещу търговията с гласове.

Демерджиев на практика не отговори на тях, като по случая с полицейската закрила над убиеца на две жени в катастрофа заяви, че журналистите не са го слушали внимателно.

„Ще проверим по-високите нива, ръководителите на тези хора от МВР, чиито имена се съдържат в доклада на инспектората. Докладът се простира до определени нива. В момента настоявам Инспекторатът да провери над тези нива, за да се установи има ли служители, които са неглижирали нарушенията на Семерджиев“, каза само служебният вътрешен министър.

Служебният министър не за първи път прави такава критика.

В крайна сметка от пресцентъра шумно се възмутиха, че репортерите не се съобразяват с тяхното искане и прекратиха брифинга без повече обяснения.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ