Дрогираната и пияна ученичката Диана ревна в съда: Бях адекватна! Ще поема щетите

диана ученичка

С 1,9 промила алкохол в кръвта, а не 1,53, както се смяташе в началото, е карала ученичката Диана Мандакова. Това се разбра в Софийския районен съд, където в момента се гледа нейната мярка за неотклонение, защото тя е задържана, предава 24 часа.

Промилите са установени с медикохимическа експертиза.

Преди минути в Софийския районен съд започна делото, на което трябва да се реши дали момичето ще остане зад решетките. Вместо на училище то посреща първия учебен ден в ареста.

Прокуратурата поиска постоянен арест за 18-годишното момиче, което не спря да плаче в залата. Освен след употреба на алкохол, Мандакова е шофирала и след като се е дрогирала с кокаин, изтъкна прокурорката по делото Любомира Апостолова.

И посочи, че ученичката е повредила 5 коли. Нанесла е и средна телесна повреда на своята приятелка Никол Раева, която се возила на предната седалка. Сблъсъкът стана на 13 септември в кв. „Люлин“ около 2 часа след полунощ.

Адвокатът й Любомир Владимиров посочи, че катастрофата е станала, след като Мандакова била засечена от неустановена кола.

„Да, има престъпление за алкохол, но нейните приятели са се качили, значи са преценили, че Мандакова не е пияна“, изтъкна защитникът. И поиска да бъде освободена.

„Искрено съжалявам за стореното и ще помагам с каквото мога, няма да се укрия. Ще поема всички щети“, каза през сълзи момичето. И поясни, че лятото работи като гримьорка, имала дипломи.“

Тая година имам матури, аз там съм с хора, които са убивали“, промълви Мандакова.“ Аз наистина бях адекватна, пред мен един човек направи обратен завой, счупи рязко волана и така стана катастрофата“, описа инцидента тя.

Мярката продължава, очаква се решение на съда.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ