Скръбна вест! България плаче: Почина обичан преподавател от Бургаския свободен университет

Свещ

Почина уважаваният и обичан дългогодишен преподавател в Центъра по хуманитарни науки на Бургаския свободен университет Доц. д-р Юрий Илин. Новината за кончината му съобщиха негови колеги от университета в Бургас, предаде Флагман.бг.

Академичното ръководство на Бургаския свободен университет се присъединява към скръбта и изказва искрени съболезнования на семейството на доц. д-р Юрий Илин.

Неговият професионален път в БСУ като преподавател по немски език започва през далечната 1991 година. Тогава е назначен и за ръководител Катедра „Чужди езици“.

През 1998 година доц. Илин става координатор по западноевропейски езици, литература и култура към Филологическия факултет, а две години по-късно – програмен координатор на Програмен съвет „Приложна лингвистика“ към Центъра по хуманитарни науки. Доц. д-р Юрий Илин активно участва в създаването и утвърждаването на Бургаския свободен университет и в превръщането му в един от авторитетните учебни центрове в страната.

Като член на Академичния съвет и на Общото събрание той неведнъж е доказвал своята високоотговорна гражданска позиция, устойчивост и принципност при преодоляване на трудностите, съпътстващи развитието на БСУ. Носител е на юбилейния почетен знак на Бургаския свободен университет във връзка с 20-годишнината от създаването на университета. Колегите и студентите му ще го помнят като високо ерудиран преподавател, изключително почтен и коректен колега, достоен и добър човек с висок морал, със светла душа и с добро сърце.

Академичното ръководство на Бургаския свободен университет, деканското ръководство на Центъра по хуманитарни науки и служителите на БСУ се присъединяват към скръбта на семейството на доц. д-р Юрий Илин!

Поклонението пред тленните останки на доц. д-р Юрий Илин ще се състои днес, 16 септември, от 16.30 часа в храма „Св. Иван Рилски“ – Бургас.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ