Демерджиев скандализира обществото: Семерджиев е ползвал полицейска протекция от 2014 г.

георги семерджиев

„Случаят „Семерджиев“ е от 2014 г. Нарушенията му започват оттогава и възниква въпросът защо институциите разглеждат този случай чак сега. Всички, които са участвали в тези негови действия и ръководителите им, са били длъжни да вземат отношение“, заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Според министъра няма координация в различните звена на МВР, които са помагали на Георги Семерджиев.

„Фрапантно е, че е бил задържан и е допуснато да избяга след това, при положение че там е имало достатъчно полицейски сили, които да го задържат“, коментира той пред БНТ.

„Наредих проверка, за да разберем дали ръководителите са знаели за действията на служителите. Те ще бъдат наказани, ако бъдат установени нарушения. Разпоредил съм дисциплинарни производства, които да се движат максимално бързо“, заяви вътрешният министър.

„Статутът на Семерджиев се изяснява, но е важно да се знае, че какъвто и статут да има едно лице, не може да си позволява такива действия. Служителите на МВР не могат да прикриват такива действия и да съдействат. Спрямо такива лица се подхожда различно единствено при дребни административни нарушения. Недопустимо е при такова престъпление някой да си затваря очите“, каза още Иван Демерджиев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ