Нещо ужасно сполетя един от полицаите, разследвали чадъра над убиеца Георги Семерджиев

георги семерджиев

Автомобилът на полицай от дирекция „Инспекторат“ в МВР, разследващ свои корумпирани колеги за чадър над дрогирания убиец на пътя Георги Семерджиев, е бил подпален умишлено в столичния кв. „Иван Вазов“ преди десетина дни.

Извършителите, които до момента са неизвестни, са залели с бензин личното возило „Фолксваген Пасат“ на разследващия полицай, което е било паркирано пред блока, в който живее, пише Уикенд.
Автомобилът е почти напълно изгорял. Като по чудо не са се възпламенили и останалите возила, паркирани в близост.

Огненият атентат все още е в процес на разследване. Една от версиите, по които се работи е, че автомобилът е бил опожарен по поръчка на полицейски служители от столичното Четвърто РПУ, които са сред уличените в нерегламентирани контакти с Георги Семерджиев в приключилото вътрешно разследване в МВР.

Вероятно си спомняте, че в началото на седмицата вътрешният министър Иван Демерджиев обяви стряскащи данни от приключилото вътрешно разследване в МВР. От думите му стана ясно, че поне 40 полицейски служители са прикривали Семерджиев, който на 5 юли вечерта пиян и дрогиран помете и уби на място 21-годишната Хариет Стефанович и 26-годишната Христина Дилева.

Проверката по случая бе започната още на 7 юли с разпореждане на ексвътрешния министър Бойко Рашков. Запознати обаче твърдят, че първоначалното разследване е било бутафорно.
С встъпването на Иван Демерджиев на поста, е бил подменен разследващият екип и така в доклада на Инспектората са попаднали десетки нарушения, вършени през последното десетилетие от МВР служители, прикриващи престъпника Семерджиев.

Сред уличените във връзки с проваления бивш футболист и проспериращ наркотърговец, са и трима полицейски шефове от София, както и началник на полиция в голям областен град. Именно той е издал на Семерджиев нерегламентирано разрешително за огнестрелно оръжие преди 4 години.

През 2018 г., когато татуираният бандит се е сдобил със законен пистолет, вече е бил подсъдим за разпространение на наркотици. В жилището му са били открити 16 кг. амфетамин. Въпреки огромното количество дрога, открито в дома му, Семерджиев се е разминал с 2-годишна осъдителна присъда. Твърди се, че по настояване на столичния наркоотдел в ГДБОП, присъдата му е намалена драстично. Причината за това била, че ексспортистът е бил защитен свидетел срещу наркобандата на Ради Ланеца.

Освен това стана ясно, че Семерджиев шофира с фалшива швейцарска шофьорска книжка от 2005 г., тъй като истинската му била отнета. До момента има натрупани повече от 50 наказателни постановления.
В много от случаите, в които е бил спиран за проверка на пътя, е бил наказван с административни глоби, вместо да бъде предаден на съд заради пътни нарушения и шофиране с фалшива шофьорска книжка.

Само два месеца преди да убие двете млади момичета с мощния си джип „Ауди“ RSQ7, Георги Семерджиев регистрирал незаконно возилото в КАТ на столичния бул. „Драган Цанков“.
Монтьорът в КАТ си затворил очите за неизрядната документация на джипа, който бил записан на името на фирмата „Млечен дол“ ЕООД.

Преди това обаче возилото на стойност почти 200 000 евро, е било собственост на столична автокъща, откъдето е прехвърлено с лизингов договор.
Собственикът на автокъщата отдавна е подал жалба за измама срещу Семерджиев и партньора му Христиан Петракиев. Бизнесменът твърди, че тандемът е задигнал от автокъщата му с фалшифицирани документи луксозни автомобили на обща стойност над 10 млн. лв. По жалбата на автотърговеца се води отделно разследване, поверено на Национална следствена служба.

Сред уволнените служители от МВР ще е и служителят на канала за преглед на автомобили в столичния КАТ, тъй като е регистрирал неправомерно джипа. Неофициално се твърди, че това е станало срещу подкуп от 2000 лева, разкриват от Инспектората към МВР.

Освен това във фаталната нощ на 5 юли, малко след жестокото меле, причинило смъртта на двете млади жени, Георги Семерджиев е подпомогнат от полицай от Четвърто РПУ да се измъкне. Името на служителя остава засекретено за медиите поне на този етап. Полицаят не само не арестувал Семерджиев, но дори му казал откъде да мине, за да избегне залавянето му.

Така убиецът стигнал до автомивката на паркинга на хотел „Маринела“, откъдето се обадил от телефона на свой служител на полицайката от Първо РПУ Симона Радева. Тя, заедно със своя приятел, който също е действащ полицай от Трето РПУ, подпомогнали убиеца да се укрие. Твърди се, че полицаи от Второ РПУ са скрили Семерджиев в полицейска патрулка, с която го превозили до жилището му в столичния кв. „Лозенец“.

Тъй като ключовете от апартамента останали в джипа при катастрофата, ченгетата докарали стълба, по която Семерджиев се качил дома си, намиращ се на втория етаж и влязъл през отворената врата на терасата.

Според разследването, над 30 полицаи от няколко районни управления в София, са си миели безплатно личните коли в автомивката на футболиста.
Сред клиентите на Семерджиев е бил и шефът на Първо РПУ в София, който обаче твърди, че си е плащал на миячите и че дори не ги познава. По всяка вероятност началникът на Първо РПУ в София, както и шефовете на Четвърто и Седмо РПУ ще бъдат отстранени тихомълком от МВР заради съмнения за опънат чадър над Семерджиев.

Както вече стана ясно автомивката на Георги Семерджиев е била ползвана като нелегално депо за дрога.
Тази пролет Семерджиев става собственик на обекта съвместно с бизнесмена със сенчеста закваска Христиан Петракиев, след като двамата плащат 1 млн. лв. в брой на хотелиера Ветко Арабаджиев.

Според запознати, автомивката е купена поради две причини – Семерджиев да има официални доходи, с които да обясни лъскавия си начин на живот и скъпите автомобили, които шофира, както и за да бъде използвана като депо за наркотици.

При извършената проверка не били открити данни, които да сочат, че МВР служители са подпомагали наркодейността на Георги Семерджиев. Факт е обаче, че обискът в автомивката е бил извършен чак на третия ден след катастрофата с два трупа. Много преди това съдружникът на Семерджиев е събрал в четири чувала вещите му и ги е изгорил. Възможно е да става въпрос за наркотрафик, признават от Инспектората към МВР.

Сред наказаните полицаи за нерегламентирани връзки с Георги Семерджиев са и четирима полицаи от 5-о РПУ в София, както и двама служители от „Пътна полиция“, които забавили преписка с година и половина.

На 19 декември 2020 г. Семерджиев е заловен да шофира пиян, дрогиран и без книжка. Ченгетата му писали акт, но пропуснали да докладват на прокуратурата и да му връчат наказателно постановление. Направили го едва в деня след като Семерджиев уби две момичета.

Повечето от над 40-те полицаи, установени като помагачи на Георги Семерджиев през годините, няма да бъдат отстранени от системата на МВР, тъй като нямало преки доказателства, че са прибирали подкупи. Заради това ще се разминат само с вътрешни наказания. Със сигурност обаче полицайката Симона Радева, както и още поне осем служители от Пето, Първо, Четвърто и Седмо РПУ, ще бъдат уволнени дисциплинарно.

Тези дни стана ясно, че Георги Семерджиев се е движил със скорост от 166 км/ч, когато на 5 юли вечерта премина на червен светофар на кръстовището на бул. „Черни връх“, блъсна се в таксиметров автомобил, а впоследствие разполовения му на две джип уби на място преминаващите през тротоара Хариет Стефанович и Христина Дилева.

Това става ясно от изготвената тройна автотехническа експертиза. Според резултатите от нея, Семерджиев дори не е натиснал спирачка, когато на пътя му се е изпречил таксиметровия автомобил. Максималната допустима скорост в района е 60 км/ч.

Заради шокиращо високата скорост, с която се е движил дрогираният провален футболист, срещу него ще бъде повдигнато и седмо обвинение, стана ясно от думите на главния прокурор Сийка Милева. До този момент срещу татуирания джигит бяха повдигнати 6 обвинения – за смъртта на две млади жени, за шофиране без книжка, за напускане на мястото на катастрофата, за шофиране след употребата на наркотици, за използването на фалшиви регистрационни табели и за притежание на дрога.

Въпреки шестте обвинения обаче, Семерджиев едва ли ще влезе в затвора за повече от 15 г., тъй като присъдите се акумулират, като се има предвид най-тежката. От прокуратурата искат присъда от поне 20 години затвор за бившия футболист.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ