КПКОНПИ щурмува община Якоруда! 2 буса с документи иззети от сградата, погнаха общинския кмет

Полиция

Екипи на комисията за противодействие на корупцията и конфликт на интереси /КПКОНПИ/ влезе изненадващо в община Якоруда. След часове работа спецовете на комисията иззеха купища документи от общинската сграда, които натовариха в 2 буса. Разследват работата на общинското ръководство и най-вече общинския кмет Нуредин Кафелов.

Ревизират се начините, по които са провеждани обществените поръчки, проверяват и сигнали за корупция и сигнали за конфликт на интереси. Според източници на Struma com обект на проверка ще бъде работата на общинското ръководство с известен бизнесмен от района, който най-често печели обществени поръчки от общината.

Имаше депозиран и сигнал срещу кмета Кафелов за неправомерното увеличение на гробищния парк, който достигна до оградата на частен имот. Преди месеци след жалба на собствениците на имота. местни бизнесмени, които твърдяха, че се копаят гробове близо до реката и е въпрос на време труповете да изпулават в нея.

Тогава те заявиха, че на сигналите местният кмет не обръщал никакво вниммание. Вчерашният щурм на КПКОНПИ е само началото на мащабно разследване в община Якоруда,



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ