Настръхващо! Фандъкова даде подробности за ужаса в хотела навръх празника на София

фандъкова

За съжаление има загинал човек, но какви са причините тепърва компетентните органи ще установяват. Важното е, че беше овладян пожара. Има и пострадали, да се надяваме, че състоянието им ще бъде подобрено. Това заяви Йорданка Фандъкова, кмет на София след инцидентът в столичен хотел по-рано тази сутрин, предаде БГНЕС.

Фандъкова посочи, че е имало екип от аварийната дирекция на Столична община на мястото, за да може да окаже помощ ако е необходимо.

Тя припомни, че днес за 30 поредна година се чества празника на София и изказа съжаление, че именно този ден е започнал с такъв тежък инцидент. “Честит празник на софиянци и честит празник на всички, които обичат София”, каза столичният градоначалник и добави, че пожелава много здраве и успехи на гражданите.

Пожарът се е развил на третия етаж в хотелската част.

„Няма информация за взрив. Хотелът е запълнен с чуждестранни туристи – има руснаци, от арабски произход. Сградата е 8-етажна, хотелът разполага със 70 стаи, като всички стаи са били запълнени. Всички са евакуирани, част от третия етаж към момента е негоден за ползване. Хората са настанени в ресторанта на хотела, като са им дадени хавлии и вода, прегледани са от медицинските екипи“, заяви на брифинг комисар Любомир Баров, заместник-директор на Столичната дирекция на пожарната.

Спряно е движението на кръстовището между булевардите „Тодор Александров“ и „Христо Ботев“. Районът е отцепен.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ