ЕФЕКТЪТ „КИРО“: Национални протести сковават страната. Киро и компания очертаха ужасяваща зима

протест

КНСБ започва национална протестна кампания под наслов „Да защитим доходите от инфлацията и работните места в кризата!“. Това се случва след катастрофалното управление на ПП, БСП ДБ и ИTH. Правителството на Кирил Петков се сгромоляса и докара държавата до невиждана криза, а зимата се очертава ужасяваща.

Началото на кампанията на КНСБ ще бъде дадено в 13 часа в т.нар. Триъгълник на властта в София пространството между сградите на Министерския съвет, Народното събрание и президентството.

Синдикалната кампания ще продължи един месец и през това време ще се проведат различни акции в отделните региони на страната, по предприятия и институции. Основните искания на КНСБ са свързани с повишаване на доходите и предприемане на ефективни мерки за овладяване на инфлацията и излизане от икономическата криза.

При откриването на кампанията ще присъства цялото ръководство на синдиката, както и лидерите на федерациите и структурите му в страната. КНСБ настоява за мерки за насърчаване на колективнотом трудово договаряне, както и гарантиране на сигурност за работещите от последиците на Зелената сделка.

Другото основно искане на КНСБ е свързано с промени в регламентацията на така нареченото сумирано изчисляване на работното време, за което вече над 100 000 души чрез подписка изразиха своето недоволство от сега действащите текстове по темата в Кодекса на труда.

Ще бъде представена и визията на КНСБ за социално-икономическото развитие на България през следващите 4 години. Изготвеният от синдиката Меморандум с конкретните необходими политики във всяка една обществена сфера ще е в центъра и на предстоящите традиционни разговори на КНСБ с кандидат-депутати от основните политически сили.

От синдиката заявиха, че всеки участник в предстоящите парламентарни избори трябва да знае, че на първо място е грижата за хората, изправени пред невиждана през последните десетилетия криза.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ