Захвърлиха труп зад автобусна спирка в Пловдив, валят сигнали. Камерите заснели всичко

автобус пловдив

Захвърлен труп овца зад автобусна спирка на ул. „Васил Левски“ в пловдивския квартал „Кършияка“. Това е един от сигналите, получени и отработени от Пловдивския общински инспекторат през двата летни месеца – юли и август. Камерите на обект, в близост до спирката обаче заснели авторите на нарушението. „Съдействахме си с ОП „Общинска полиция“. Техни служители издириха нарушителите, призоваха ги в Общинска полиция, а хората признаха“, каза шефът на инспектората Асен Стефанов и допълни, че е съставен акт на нарушителите.

През двата летни месеца служителите на инспектората са реагирали на общо 177 сигнала. Проверени са 916 обекта, за които са констатирани нарушения, а приходите към общинския бюджет от издадените за двата месеца акта възлизат на над 42 000 лв. Издадени са 262 предписания, а внесените в Общината суми след проверки за разрешителни за тротоарно право са 42 587 лв., предава Марица.

„Констативните протоколи и направените предписания многократно надвишават съставените актове за установяване на административно нарушение, а сумата от предложените по актовете санкции е колкото са и приходите от разрешения за тротоарно право, постъпили в резултат от проверки на инспектората. Това говори за разбирането на основната функция на структурата, която не е да пълни общинската хазна със средства от санкции, а да контролира, насочва и подпомага гражданите на Пловдив“, коментира Стефанов.

Той отчете още, че най-многобройни са сигналите за нарушения, по които работи отдел „Контрол екология, чистота и обществен ред“ – шумни тържества на нерегламентирани места и в нощните часове, шум и замърсявания от строителни обекти, проблеми с домашни любимци и безстопанствени животни, горене на кабели и гуми, незаконни сметища.

Асен Стефанов подчерта, че Общинският инспекторат може да взема отношение по само по обстоятелства, констатирани към момента на проверката, тъй като инспекторите нямат разследващи функции и правомощия. Затова е важно жалбите и сигналите от граждани и институции да са конкретни и да постъпват своевременно.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ