Безпрецедентно! Уволниха всички членове на КЗП. Гълъб Донев наруши Конституцията, ще замирише на дело

гълъб донев

Прекратени са мандатите на всички членове на Комисията за защита на потребителите /КЗП/, съобщават от самата Комисия в изявление до медиите.

„Служебното правителство на президента Румен Радев извърши поредното безпрецедентно нарушение на законодателството, като без никакви законови причини прекрати мандата на всички членове на КЗП“, пише в съобщението.

Подчертава се, че смяната от служебно правителство на законно избран орган от редовен кабинет с петгодишен мандат е безпрецедентен акт в европейската практика.

„Това е груба намеса в независимостта на контролните органи. Още повече, че през последната година комисията показа конкретни резултати в дейността си за защита на потребителите като се превърна в една от най-видимите институции в държавата“, добавят от Комисията.

Досегашните членове на КЗП упрекват правителството, начело с Гълъб Донев, че за пореден път взема решение, което надхвърля правомощията на служебен кабинет съгласно Конституцията.

„Ще търсим правата си по съдебен път и ще сезираме европейските институции“, заявяват още от КЗП.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ