Нов екшън с мигранти в Бургас! Заловено е 10-годишно дете

мигранти

10-годишно дете е сред заловените мигранти в Бургас, а шофьорът на колата, в която са били натъпкани още осем пълнолетни мъже, е млад сърбин. Това каза пред Нова телевизия началникът на Охранителна полиция главен инспектор Живко Енев.

„Автомобилът е със сръбска регистрация. Вчера около 14:30 часа е получен сигнала от гражданите и веднага е подаден до автопатрулите. Първоначално е направен опит да се спре колата на кръстовище „Трапезица“, а после до УМБАЛ – Бургас. Многократно му е подаван сигнал със стоп палка“, каза Енев.

„След това автомобилът се насочва в посока бул. „Никола Петков“, но тъй като на светофара е светило червено, се предприема маневра в съседна улица. Явно шофьорът е дезориентиран и прави опит за обратен завой, но влиза в глуха улица в „Зорница“, заяви шефът на Охранителна полиция – Бургас.

„Зад волана е бил сръбски гражданин, който е превозвал осем пълнолетни и едно дете на 10 години. Водачът на автомобила – т.нар трафикант е задържан. Той е 22 години“, добави Енев.

На въпроса къде са се качили мигрантите, той отговори, че това се изяснява. Водят се беседи със задържаните сирийци. Сръбският трафикант все още не е разпитан.

Вероятно са дошли от района на Средец – Елхово, но не е потвърдено, изтъкна главният инспектор.

„В добро здравословно състояние са заловените мигранти. Единият се наложи да бъде прегледан и в болница“, каза още той.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ