Напрежение в пограничен район в Пиринско! Хората готови за блокади на пътища, не искат боклука на Благоевград!

smetishte
Жителите на няколко села край Гоце Делчев са готови на бунт и гражданско неподчинение заради предложението на заместник-министъра на околната среда и водите за депониране на боклука на община Благоевград на регионалното депо край южния град. Те са категорични, че ако предложението се приеме може да се стигне и до блокада на пътя за Гърция.
Междувременно общинитенските съветници на Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово отказаха да приемат депониранането на битови отпадъци от Община Благоевград. Това стана на извънредни заседания в местните парламенти в трите общини, след получено писмо от края на миналата седмица от заместник-министъра на околната среда и водите Николай Кънчев, в което се настоява депото им за твърди битови отпадъци да започне да събира и боклука на община Благоевград.
Зам. – кметът на Гоце Делчев Валери Сарандев коментира за Радио Благоевград, че запълване преждевременно на капацитета на депото, което ползват в момента заедно с Гърмен и Хаджидимово, ще доведе таксата за битови отпадъци ще скочи най-малко три пъти.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ