Скандална новина за младежа, причинил касапницата с два трупа край Стражица, вбеси народа

катастрофа стражица

Окръжният съд във Велико Търново пусна под домашен арест 19-годишния младеж, който причини тежката катастрофа край Стражица, в която загинаха двама негови приятели, а трети е тежко ранен, информира БНР.

19-годишният Алек Алдинов ще изтърпява мярката си за неотклонение в дома на своя дядо, но ще носи електронна гривна.

Тази сутрин младежът, който причини тежката катастрофа на 17 септември край Стражица, е бил изписан от неврохирургията на великотърновската болница и приведен в следствения арест, от където беше докаран в съдебната зала.

Адвокатът му представи немска шофьорска книжка от май тази година, като предстои да бъде установена истинността на документа. Прокуратурата имаше съмнения, че младежът е неправоспособен.

Прокурорът поиска задържане под стража, но съдията постанови по-леката мярка – домашен арест с електронно наблюдение.

Постановлението подлежи на протест пред Великотърновския апелативен съд.

Пред съда младежът изрази съжаление за катастрофата с двамата загинали на 16 и 17 години, и един 14-годишен тежко пострадал, но не пое отговорност.

Повдигнато му е обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост поради умишлено нарушаване на пътните правила.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ