Подригравка! „Кючук Париж“ в Пловдив 2 дни без вода. ВиК: Пуснахме я, идва!

Вода

Жителите на пловдивския квартал „Кючук Париж“ тази вечер ще могат да се изкъпят. Два дни районът около бул. „Александър Стамболийски“ беше без вода, а хората изпаднаха в ужас.

„Тази сутрин станах в 5,40 часа, за да тръгвам за работа. В чешмата нямаше капка. Плиснах една шепа на очите от шишето и хукнах. Прибрах се следобед и отново чешмите не течаха. Това е кошмар“, оплака се пред „24 часа“ Анелина Пенева.

Хората в квартала единствено питат кога ще дойде водата. „Плъзнаха слухове, че сигурно е заразена и затова я няма“, допълни Пенева. Тя живее на 8-ия етаж, а майка й – на първия. Проблемът е, че и при възрастната жена няма вода.

„Малко търпение и ще дойде. Пуснахме я около 16 часа. Ще трябва поне още час, за да се напълни мрежата и да стигне до високата зона. Около 18 часа вода ще има“, увери инж. Антон Гълъбов от ВиК-Пловдив. По думите му днешният проблем със захранването бил в хидрофора, тъй като бил стар.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ