МВР на крак в Бургас! Изградиха 7 контролно-пропускателни пункта, строго охраняват града

полиция

„От вчера в областната дирекция на МВР в Бургас има изградени 7 контролно-пропускателни пунктове, за да бъде ограничен изцяло мигрантският натиск към АМ „Тракия“, като участват и служители на жандармерията. Те са разположени в обръч около областния град“.

Това обяви в предаването „Тази сутрин“ Станимир Станев, зам.-главен секретар на МВР.

Охранител откри 35 мигранти в лозята край карнобатското село Аспарухово. Чул е съмнителни шумове в лозята и е решил, че става дума за крадци. Вместо с обирджии обаче се сблъскал с голяма група нелегални мигранти и е сигнализирал в полицията.

„Мигрантите са достигали пеш. Те са мотивирани и изминават десетки километри на крак. Най-вероятно са преминали границата, прескачайки оградата“, уточни Станев.

Според него има намаляване на мигрантите във вътрешността на страната, но натискът по границата остава силен, като до 1000 души се опитват нелегално да влязат в България.

В Сливенско и Пловдив бяха разбити две групи за трафик на мигранти. В групата са участвали и около 5 служители на МВР, подчерта Станимир Станев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ