,,Възраждане“ си скубят косите! Нещо неочаквано се случи с арестувания кандидат-депутат

payimage-510322

Пловдивският кандидат-депутат от „Възраждане“ Чавдар Бахчевански се оттегли доброволно от надпреварата за парламента. Това става ясно от решение на РИК-16, с което се заличава регистрацията му за предстоящия вот. От това става ясно, че Бахчевански сам е подал молба и е пожелал това да се случи.

Припомняме, че преди малко повече от седмица той бе спрян за проверка от полицията, като направеният му тест за наркотици дал положителен резултат. Самият той си направи кръвна проба в лаборатория и показа, че резултатите за наличие на наркотични вещества са отрицателни. В крайна сметка се вдигна голям медиен шум, който явно се оказва причина за решението на Бахчевански.

Към настоящия момент не е възможно нито да се предложи нов кандидат, нито листата да се преподреди, предвид че са изтекли сроковете за това. Според правилата на ЦИК, когато кандидат в регистрирана кандидатска листа на партия или коалиция се откаже след 1 септември, листата не се пренарежда, а мястото на отказалия се кандидат остава незаето. В този случай в кандидатските листи върху информационното табло пред изборното помещение и в кабината за гласуване срещу номера и на мястото на името на отказалия се кандидат се вписва „заличен“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ