Финансови манипулации! Къде изчезнаха покрай Промяната 13 млрд. лв., собственост българския данъкоплатец?

лъчезар-борисов2

• Държавата прибра от българската енергетика близо 1.2 млрд. лв., предоставен кредит на НЕК ЕАД, с мотива, че с тези средства ще бъде закупено зърно. Закупено зърно чрез държавата не видяхме, а средствата потънаха в неясна посока.

• Държавата гласува прибирането от търговските дружества свръх дивидент, чрез който по мои сметки бюджетът може би събра още 200-500 млн. лв. непредвиден приход. Тук не включвам дори изтеглените средства за компенсации на бизнеса само от държавната енергетика, за цената на електроенергията. Не коментирам също, че мярката беше забавена и направена не при равни и европейски условия, а ощетяваше само държавната енергетика.

• Държавата изтегли поне 1.5 млрд. лв. държавен дълг от вътрешния пазар през 2021 г..

• Само преди няколко дни държавата изтегли 2.25 млрд. евро държавен дълг от международните пазари и вече са в ход следващите действия с още 2 емисии на вътрешния пазар.

• Министерството на финанси обяви емисионен календар за още 1.65 млрд. лв. дълг.

С оглед на гореизложеното се питам и нямам отговори, къде изчезнаха и къде отиват над 13 млрд. лв., собственост на българския данъкоплатец. Кой ги похарчи? Единственото, което ми остава е да задавам въпроси, но въпросите и отговорите оставям на Вас….

От Фейсбук профила на Лъчезар Борисов, ГЕРБ



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ