Извънредно: Безследно изчезна бивш ректор на Пловдивския университет!

Никола Петков Балабанов

По молба на близките служители от Четвърто РУ издирват Никола Петков Балабанов, на 85 години, от Пловдив. В неделя, 18 септември, той е бил за последно в дома си на бул. „Източен“ и от тогава не се знае местонахождението му.

Търсеният мъж е висок 173 см, със слабо телосложение, сини очи, бяла коса. Бил е облечен с бежов панталон, червена риза с дълъг ръкав и зелено яке. В себе си е имал документи за самоличност. Хората, които разполагат с информация за издирвания, могат да сигнализират в дежурната част на Четвърто РУ – Пловдив на тел.: 032/932 004.

Проф. Никола Балабанов е роден през 1937 г. в Пловдив. Завършил е физика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. 5 месеца е бил учител в с. Голямо Конаре, сега гр. Съединение.

След това печели конкурс в Софийския университет, но само половин година по-късно се прехвърля в Пловдив като първия назначен на щат асистент в тогавашния Висш педагогически институт по природоматематически науки, прераснал после в ПУ „Паисий Хилендарски“. В продължение на 51 години е преподавал атомна физика в университета. Бил е ректор на висшето училище от 1989 до 1993 г.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ