Стойчо: Не съм предател! ЦСКА е в сърцето ми. Взех правилното решение

стойчо младенов

Оперативният директор на ЦСКА 1948 Стойчо Младенов говори пред Sportal.bg относно случващото се в ЦСКА – София и ЦСКА 1948. Екзекутора на Ливърпул призна, че докато е бил треньор на ЦСКА – София, е имал среща със собственика на клуба Гриша Ганчев, на която са присъствали и четирима запалянковци. По инициатива на Ганчев разговорът е бил записан, а Младенов обяви, че за него няма проблем той да бъде пуснат в публичното пространство.

Легендата на българския футбол отново призова за един ЦСКА и обединение. Това можело да стане като акциите отидат в ръцете на феновете и легендите, а богати хора като Ганчев и Найденов подпомагат издръжката на „червените“ като спонсори.

„Последните 20 години има голямо отстъпление в българския футбол. Загубихме имидж, авторитет. Това се отразява на всички – треньори, състезатели… Всички го виждаме това изоставане – като започнем от инфраструктурата и завършим с качеството на футбола. С изключение на няколко клуба. Липсват водещите хора, които трябва да са футболни хора. Това не само бави развитието, но и го дърпа назад. Има клубове, в които се работи професионално, но те са много малко в българския шампионат“, започна Младенов, който коментира най-хубавите и най-лошите си моменти като треньор.

„Най-добрите моменти са много, изобилстват. А най-лошите – когато съм си тръгвал, защото се работи непрофесионално. Не само в България, но и в чужбина. Едно се договаряме, друго се върши. Последният ми престой е подобен“, разясни Младенов, който призова фена Никола Дърпатов да не говори много, а да му върне парите, които му дължи от дълги години.

„Този господин ми е длъжник, нека си изплати задълженията към мен и тогава да говори. Дал съм му заем и дълги години не го връща. Коментира неща, от които е много далеч“, заяви Екзекутора на Ливърпул, след което призова за един ЦСКА.

„Няма срамна работа, взех правилното решение и целта, каузата отново е ЦСКА. И аз съм убеден, че ще успеем. Трябва да има един ЦСКА. Казах го и мога да го повторя отново – няма човек, който може да ми отнеме ЦСКА от сърцето. Дадох толкова много на ЦСКА, че никой не може да ме обвинява в предателство. Скачал съм срещу институции. Винаги ще защитавам ЦСКА.

Търсят се повече интриги, а не същността на това дело, с което сме се нагърбили. Това, за което коментираме е акционерно дружество, акциите да бъдат 100% във феновете и легендите, а не в един собственик, който решава вся и всьо.

Всичко това е във феновете и футболните хора, които ще взимат определени решения. Те трябва да преценят. Всички сме убедени, че рано или късно това ще стане – ще има един ЦСКА. Какво по-хубаво от това да съберем богати хора, които да инвестират в ЦСКА. Има много мераклии да инвестират в ЦСКА – и Гриша Ганчев, и други. Това е идеята, а не да се настройваме едни срещу други, да водим войни и да казваме „това е нашият враг“. По-голямата част от легендите в едната страна, по-малката част – от другата. Фенската маса трябва да бъде обединена, това е пътят. Така мисля и така разсъждавам.

Никой няма право да ме обвинява и да взима решение вместо нас. Отишли Ради Здравков и Спас Джевизов да работят в Лудогорец и били предатели. Или сега ние сме предатели. Още повече, че идвам в клуб, който е пълен с легенди и цесекари. Никой не може да каже, че сме по-малко цесекари от тези, които бяха на „Армията“ и скандираха.

Нямам намерение да се обръщам към никого и да давам акъл. Всеки е в правото си да действа както е необходимо. Беше ми срамно и болно. Мъка ми беше – добре организирани хора какво ще направят. Тази цялата гнус да се изсипе срещу нас. Всичко това беше добре организирано. И един от охраната, който беше с Ради Здравков, го объркаха с мен. Това не са цесекари. Убеден съм, че всичко беше организирано. Имах информация и затова не отидох на мача“, разказа болката си Стойчо Младенов, който коментира и прословутата среща между него и Гриша Ганчев.

„Когато се завърнах, една част от феновете от сектор „Г“ дойдоха при мен. Когато реших да си подам оставката, извиках Иван и му казах, че ще си подам оставката, казах го и на Дани Ганчев. Същевременно на среща бяха поканили и четирима от феновете. Нищо грозно нямаше. Просто се казаха истини. Не се спести нищо, но нямам намерение да казвам какво се е случило. Има запис, защото по желание на Гриша Ганчев се записваше. Ако искат да го пускат, аз нямам никакви проблеми.

Очаквах подкрепа от феновете. За мое голямо разочарование не я получих навреме, а след това. Ако я бях получил, щях да остана. Тогава един фен попита дали има шанс да остана и аз казах: „да, ако получа цялата спортно-техническа власт“. Така че няма проблем от моя страна да пуснат записа. Ако искат, нека го пуснат. Няма скрито-покрито“, категоричен е Младенов.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ