Гърми скандал! Вместо да извади Глиги от листите, ДеБъ го брани като свирепо куче

Иван Калчев

Скандалът с изказването на възвеличавания като някакъв герой Иван Калчев-Глиги – кандидат за депутат от „Демократична България“, продължава да се вихри.

Вместо той да бъде изваден моментално от листата на жълтопаветните либерали, в негова защита беше задействан целият медиен апарат, а в употреба беше пусната опорката, че думите на Калчев, били извадени нарочно от контекста.

Ето какво написа ексдепутатът от ГЕРБ, а сега кандидат, Петър Николов във Фейсбук, коментирайки с възмущение думите на Иван Калчев-Глиги:

„Тезите, които един от кандидатите на ДБ на изборите публично е защитавал, наистина са скандални. Но малоумници има навред и никой не е застрахован, че някой ден няма да се излъже в някой такъв.

Истинският скандал обаче е, че когато записът излезе, наместо да се извини и да извади този човек от листите си, ДБ започна да го брани, да лъже и маже наред, да неглижира случая и пр. Не мога да си представя, че в която и да е нормална европейска страна, нормална политическа партия би реагирала по такъв начин.

Но… когато си в коалиция с БСП, а твърдиш, че браниш Украйна; когато се кланяш на президента, а Твърдиш, че знаеш чий е Крим; когато си за правова държава, но съпортваш най-бруталната репресия срещу опозиционен лидер от половин век насам; когато казваш, че си срещу бухалките, но превърнеш КОНПИ в своя собствена бухалка… тогава не си нормална политическа сила, а просто котерия, готова на всичко за малко парченце власт. В случая – готова и на тези „ултралиберални“ идеи“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ