Кървава касапница в плевенско: Камион се вряза в къща, има загинал

катастрофа камион

Камион, превозващ слънчоглед, се вряза в къща в плевенското село Згалево, а шофьорът загина.

Инцидентът е станал вчера около 17.20 часа, разказаха пред Нова телевизия потърпевшите собственици. В къщата, която се намира в близост до отбивката за село Пелишат, се намирали Валентин и родителите му.

„Около 17.20 часа вчера си бяхме в двора, когато чухме силен трясък. Излязохме на улицата и видяхме как товарен автомобил, влекач с ремарке, пълно със слънчоглед, се е ударил в лятната ни кухня. Ние бяхме на няколко метра навътре в двора“, обясни синът.

На място са пристигнали екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ. Водачът на камиона е бил затиснат в кабината. Наложило се е да бъдат рязани ламарините, за да бъде изваден. Мъжът е издъхнал в линейката.

„Не мога да кажа какво прави такъв голям камион в такава малка селска уличка. Властите трябва да кажат. Преди имаше знак, забраняващ това, но не знам кой го демонтира“, посочи Валентин.

Камионите трудно взимат завоите, обикновено бързат, допълни той.

Това с преминаващите камиони е ежедневие. Нощем също минават. Като минават покрай къщата, всичко се тресе, страшно е. Това е денонощно“, разказва майка му Снежана.

Според техен съселянин причината камионите да минават през селото по този път, е защото е по-пряк в сравнение с този от Плевен до Пелишат.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ