Българите изпищяха на умряло: Удариха ги по най-милото

Пари

Цените у нас растат с рекордни темпове. По-скъпо тази година ще купуваме и виното. Това лято да се произведе грозде е било доста скъпо начинание за собствениците на лозя в Югозападна България. Това се очаква неминуемо да се отрази в крайната цена на хубавото българско вино.

В едно от най-винарските села в Югозападна България – Илинденци, Йордан Парапанов отглежда 120 декара лозя. Тазгодишната кампания била тежка. Сега производителят очаква значително по-малко грозде в сравнение с предишни години. Значително по-малките количества обаче са добити с много по-големи разходи.

„Най-големият разход е пръскането. Без да пръскаш – няма да има реколта. Препаратите са много скъпи. Цената на нафтата също отиде нагоре“, посочи собственикът на лозов масив пред NOVA.

За да оцелеят лозарите, виното тази година по всяка вероятност ще повиши цената си. „Ще е скъпичко. Ще скочи доста – поне 6-7 лева за литър. С тези разходи, които имаме, не може да е по-малко“, подчерта Парапанов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ