Киро е минало! Манфред Вебер: Бойко, Европа има нужда от силата на ГЕРБ, за да просперира!

манфред вебер

Лидерът на ЕНП прави коментар на предизборната обстановка у нас на събранието на ГЕРБ. Скъпи Бойко, Мария, Андрей! Така се обърна Манфред Вебер към колегите си от ЕП. Изключително се радвам, че съм тук, за да ви предадем посланието, че в ЕС имаме нужда от вас и сме ваши партньори и приятели.

България и ние стоим пред историческо решение, изборите ще се произведат в рецесия, инфлация, войната в Украйна. Молбата ми към всички български граждани е: Идете и гласувайте.

В такива несигурни времена ние трябва да се обърнем към сигурен и стабилен партньор, какъвто е Бойко Борисов и ГЕРБ. Убедил съм се, че той може Да се справи с предизвикателствата на кризите заради опита си.

Първо трябва да се противопоставим на руския империализъм и колониализъм, който се противопоставя на мирното съжителство между приятели. Тук няма място за съмнение и колебание. Трябва да подкрепим Украйна в борбата и за свобода и демокрация.

Бойко Борисов и ГЕРБ направиха ясен и категоричен избор срещу руската агресия. Гари Каспаров го каза – те са на страната на демокрацията.

Предстои ни тежка зима, която трябва да стане зимата на солидарността, за да преминем заедно през нея. Ние трябва да направим всичко възможно да овладеем цените на газа и енергията, за да може тези средства да отидат при гражданите.

Ние имаме нужда от солидарност. Благодаря на Борисов за интерконектора през Гърция, защото този газ ще потече и към гражданите на Европа. България има нужда отново да се възползва отново от европейските средства, затова има нужда от ГЕРБ и стабилното му правителство.

Правителството на ГЕРБ може да доведе влизането на България в Шенгенското пространство и тогава ще имаме стабилна граница, каквато беше по времето на Борисов.

Трябва да водим и диалог за бъдещето на ЕС. За перспективите на РСМ и Западните Балкани. И тук отново трябва да благодарим за направеното от Бойко Борисов.

Дори Германия сама не може да се справи с предезвикателствата на бъдещето, само заедно можем да работим. Затова ни трябва силна обща отбранителна политика.

Скъпи приятели, България е важна държава и всеки глас има значение. Няма време за дребни политически борби. България трябва да е силна в обединена Европа.

Желая ви много сила. Бойко, Европа има нужда от вас! Така завърши обръщението си Манфред Вебер.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ