Шофьорка, блъснала лекарка с думите „Сатанинско изчадие“, със скандална версия за стореното

мария карахристева

В амнезия изпадна 48-годишната Мария Карахристева, която на 30 юни м.г. блъсна с автомобила си д-р Петя Аргирова, а след това я нарече „Сатанинско изчадие“. Жителката на с. Марково връхлетяла с волвото си лекарката, докато пресича на пешеходна пътека на „Пещерско шосе“ в Пловдив, предава 24 часа.

Досега два пъти е твърдяла, че е забелязала „черно създание“ на пътя, което е блъснала. Днес пред Пловдивския окръжен съд Карахристева смени версията, като обясни, че не помни нищо от инцидента.

“Минах покрай АГ болницата на “Пещерско шосе” и тогава ми причерня. После помня, че видях момичето на асфалта, без да знам защо е там”, каза тя. И повтори, че нямала никакъв спомен от удара.

Прокурорът Георги Пенев контрира, че показанията ѝ са в противоречие с казаното от нея по време на двата предишни разпита – от 23 март и 5 април тази година.

“Образно казано ми падна шалтера. Получих паникатака, стиснах волана и си наведох главата. Видях това черно създание, нефелим – човек без душа, сатанинско изчадие. Мислех, че съм го блъснала. След това спрях. Виках на събралите се. В един момент се осъзнах и видях, че на земята е момиче с кръв по лицето”, е заявила тя пред разследващите.

Карахристева потвърди, че е помолила един от свидетелите на произшествието да повика линейка, понеже телефонът ѝ останал в автомобила. Шофьорката заяви, че не знае с каква скорост се е движела в момента на удара, но от предишните ѝ показания става ясно, че е карала с около 50 км/ч.

Пострадалата д-р Аргирова разказа, че в деня на произшествието отивала на посещение на баба си в УМБАЛ “Св. Георги”. Заради горещото време решила да се придвижи с автобус. “Бях минала половината платно, когато чух, че идва автомобил със според мен висока скорост и забързах крачка. В следващия момент видях, че завива наляво към насрещното. Ускорих още повече, но не беше достатъчно. След удара не помня нищо за няколко часа. Ясните ми спомени са от когато вече бях в областна диагностика”, обясни пострадалата жена.

Вследствие на катастрофата тя е получила фрактура на носа, тазова кост и главата, множество охлузвания и мозъчен кръвоизлив. “Беше голям кошмар. Месеци не можех да се раздвижа и половин година бях в болнични”, описа страданията си д-р Аргирова. Претърпяла е множество операции, загубила е обоняние и е посещавала психиатър, който ѝ е изписал антидепресанти. “Страдах от тревожност, още се страхувам да пресичам улици”, допълни жената.

Съдия Силвия Цанкова изслуша и Лъчезар Първанов, който е станал свидетел на катастрофата. Мъжът е стоял в колата си на метри от мястото, на което Карахристева е блъснала лекарката. “Погледнах напред и видях колата как завива наляво. Пешеходката изхвърча и падна на земята. Определено нямаше спирачен път. Аз бях зад автомобила, не светнаха стоповете”, обясни Първанов. Той уточни, че колата е спряла 5-10 метра след удара, а водачката е излязла и започнала да вика.

Подсъдимата Карахристева заяви пред магистратите, че след като починал баща ѝ през 2016 се е лекувала при психиатър. “Имах тревожност, не можех да спя и сънувах плашещи сънища. Тези проблеми изчезнаха няколко месеца по-късно”, каза тя. След катастрофата твърди, че също е потърсила лекарска помощ. Дъщеря ѝ Миглена Карахристева разказа, че е видяла разлика в поведението на майка си. “Седмица или може би месец преди инцидента беше разсеяна, по-затворена в себе си, а баща ми ми каза, че не спи добре. Просто усещах, че е различна”, обясни 25-годишната жена.

Предстои съдът да разпита още свидетели, сред които служители на “Пътна помощ”, отзовали се на мястото. Следващото заседание е на 13 октомври.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ