Българският спортен свят се тресе! Отстранен е тош щангист и европейски шампион от националния отбор

Треньорът Иван Иванов

Пореден скандал разтърси българските щанги. Европейският шампион от тази година в кат. 109 кг Христо Христов е отстранен от лагера на националния ни отбор от старши треньора Иван Иванов заради лоша дисциплина, предава БЛИЦ.

В момента нашите тренират в залата в „Дианабад“ в София, но скандалът е станал преди време на лагера в „Спортпалас“ във Варна. Иванов е заявил в прав текст на Христо, който стана пети на олимпиадата в Токио и четвърти на световното в Ташкент миналата година, да си събира багажа и де се връща у дома.

Олимпийският шампион от Барселона`92 не бил доволен от поведението на Христов в тренировъчния процес. Нещо повече – когато треньорът отсъствал по една или друга причина и функциите му били поемани от неговите помощници, Христов дори въобще не си правил труда да тренира.

Иван Иванов е поставил определени нормативи на Христов, ако иска да се върна на лагера. Ако до края на този месец той вдигне 175 кг в изхвърлянето и 210 кг в изтласкването, Иванов ще го върне в отбора. През октомври пък нормативите са вече съответно 180 и 215. Покрие ли ги, варненецът отново ще бъде част от отбора, който се готви за световното в Колумбия. В противен случай ще си тренира в клуба.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ