От ГЕРБ казаха грозната истина: Държавата е в безизходна ситуация! Пенсиите за декември са под въпрос

бойко борисов

Много е важно следващият парламент да намери формула за устойчив бюджет. Държавата е в безизходна ситуация по отношение на публичните финанси и в състояние на сериозен дефицит, който се финансира с дълг. Лихвите по него ще бъдат изплащани от нашите деца и внуци. Под „вещото“ ръководство на Асен Василев приехме четири бюджета за една бюджета. Това заяви Александър Иванов от ГЕРБ-СДС по време на брифинг за финансовата политика и кризата в икономиката.

Бюджетът за 2023 г., който да гарантира основните функции на държавата, трябва да е приоритетен. Трябва да има мерки за подкрепа на бизнеса и гражданите. Мерките за компенсациите за електроенергията са със срок на действие и трябва да се продължат. Ако отпаднат компенсациите небитовите потребители ще плащат цена на тока над 1 000 лева.

Трябва да се вземат мерки и за високата цена на газа. Така ще се гарантира устойчивост и предвидимост на бизнеса. Не трябва да се повишават данъците в тази ситуация. Стабилен бюджет трябва да е цел номер 1 на едно парламентарно мнозинство.

Трябва да се търси изход от „гарантирания колапс“, оставен от предишното правителство. Следващото управление трябва да гарантира функционирането на държавата, казаха от ГЕРБ.

Правителството на ПП се е постарало да изгони почти всички чуждестранни инвеститори от България. Няма как българската икономика в тази тежка ситуация да продължи и да се развива, а БВП да нарасне само с 2%, допълни Десислава Трифонова.

Имаме драстичен срив в преките чуждестранни инвестиции, втора нулева година по публични инвестиции, които допълнително усилва кризите, коментира темата Томислав Дончев.

Деница Сачева допълни, че милион и 300 000 пенсионери ще останат без увеличение на пенсиите.

Катастрофата е доста по-мащабна отколкото се очакваше преди 3-4 месеца. Добрата новина е, че ако не беше свалено това правителство, безизходицата щеше да бъде още по-мащабна. Едновременно с притеснения и с надежда мисля, че в рамките на няколко месеца може да бъде овладяно положението, каза Тома Биков.

Аз съм човек с опит, правил съм много бюджети с излишъци, но такова чудо не съм видял, разкри Бойко Борисов.

Повече в България доверие няма. Дали ГЕРБ може, то ще трябват години да си върнем доверието. Не става въпрос за месеци, имаме милиарди дългове и милиарди лихви. Инфлацията е 20%, значи че поне с толкова трябва да се вдигнат заплатите на работниците. Това, при положение, че вчера едва събраха 150 млн. лв.

Цяла София са облепили с билбордове, но какво стои зад тях. Къде е отговорността на „промяната“, коментира Борисов.

Декември няма да има пари за пенсии, кеша няма да го има, разкри лидерът на ГЕРБ. След „Промяната“: Два къси края трябва да ги вържем. Декември няма да има пари за пенсии.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ