Неописуема трагедия: Стана ясно кой е полицаят, убит от пиян шофьор край Стралджа (СНИМКИ)

payimage-312098

31-годишният Генади Троев е полицаят, убит от пиян шофьор на пътя Маленово-Стралджа, съобщава Флагман.бг. Трагедията се разигра снощи след 21:00 ч. Служителят на реда, който е от Стралджа, е бил със свой колега на пътя, за да извършат проверка на нелегален мигрант.

„В РУ-Стралджа са получили са сигнал за бежанец. Отиват на място и го откриват. Докато тече проверката, кола го връхлита. При силния удар Генади е изхвърчал около 15-ина метра извън пътя“, разказва пред Флагман.бг приятел на полицая.

На място веднага пристига линейка, но няколко минути след това полицаят издъхва.

„Сблъсъкът е бил толкова силен, че за полицая е нямало никакъв шанс за оцеляване. Беше страхотен човек. В системата на МВР е поне от 5 години. Много съвестно си изпълняваше служебните задължения. Обичаше и да спортува, беше вратар на местния отбор ОФК „Стралджа“. Футболът беше голямата му страст“, споделя негов съотборник.

Генади Троев е известен и в Бургас. Той е живял в морския град повече от 5-6 години. Тук е завършил висшето си образование – в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Решил обаче да се прибере в родния град Стралджа. Мечтата му е била да стане полицай.

Шофьорът убиец е задържан. По информация на Флагман.бг това е 44-годишният Ахмед Айвазов, също от Стралджа. Той се движел с много висока скорост, а дрегерът след катастрофата отчел над 1 промила алкохол в кръвта.

Очаква се прокуратурата да удължи ареста на Айвазов, а след това да поиска от съда и постоянното му задържане.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ