Митничари спряха българин за проверка на ГКПП Капитан Андреево, откриха ,,увити“ 40 000 таблетки

4b9939e02a40a76f2e0aabf176b995ff

41049 лекарствени таблетки, съдържащи наркотични вещества, откриха митническите служители на МП „Капитан Андреево“.

На 24 септември на пункта пристига лек автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Турция. В колата пътували шофьор и двамата му спътници – всички български граждани, предава lupa.bg.

Пътниците декларирали, че пренасят кашони с бобини с прежда. По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която се установява, че кашоните са пълни с 72 макари (бобини) с прежда/конци, навити на пласмасови шпули. Декларираната стока е пролъчена с рентген.

При последвалия физически контрол се установява, че в 48 бобини с прежда от общо 72-те са укрити блистери на 6 вида лекарства, съдържащи упойващи и психотропни вещества. Блистерите били увити върху шпулите под конците и единственият начин да се достигне до тях бил чрез разрязване на влакната.

По случая е образувано досъдебно производство. На единия от пътниците е повдигнато обвинение.

Медикаменти като задържаните се предлагат и легално, но са под специален контрол. Правят се опити да се трафикират с цел да бъдат реализирани на черния пазар в Европейския съюз.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ