Бареков разплака Киро и Асен: Ще се сдобият с обвинения заради газа. Заплашва ги арест!

николай бареков

Резултатите преди вота са прогнозни, най неизвестното е резултатът на ПП, както казват социолозите. Те смятат, че има вот, който можел да се вдигне в пооследния момент. Така те се презастраховат от това, че резултатът на ПП най вероятно ще бъде по-нисък. Моята прогноза в студиото на най-четената медия е, че ПП може и да не са втора политическа сила, може да са трети, може и да са четвърти.

Това каза пред ПИК TV журналистът Николай Бареков.

Аз съм първият журналист, който взе интервю от Иван Костов. Прочитайки тази книга от 430 стр., съм прочел за 24 часа и извадих интересни цитати от Костов. Страшен упадък има в ДСБ и ДБ. Ако те въобще имат някакъв резултат в неделя, най вероятно ще вземат разочаровани от ПП. Костов в своята книга не скрива своето разочарование от проекта ДСБ и казва, че проектът е провален. Този проект беше провален от Прокопиев. В неделя ще има още по-голямо разочарование, каза Бареков.

Костов, който никак не е случаен човек, казва за Прокопиев, че е обругал управлението на СДС и ОДС навремето, тъй като такива са били корпоративните интереси на Прокопиев, а той е забогатял от престъпната приватизация.

Той казва, че изданията на Капитал и Дневник провеждат корпоративната политика на Прокопиев, вкл. лобизъм с брутален натиск и търговия с Влияние – нагласяване на обществени поръчки. Тези думи дали трябва да останат само между кориците на втората му книга, дали този човек не може да бъде ценен свидетел на прокуратурата. Посредством свои проксита Прокопиев управлява БТВ и Нова и участва пряко в политическите процеси у нас, чрез ДБ-ДСБ, смята журналистът.

Очаквам това нещо още повече да снижи резултатите на тези партии. В залата настроението беше минорно. ДБ и ДСБ са 200-300 души, които се бяха събрали в НДК, по времето на представянето на книгата, отсече Бареков.

Поръчковите социологии малко ме интересуват. Няма значение колко партии ще са в НС. Всяка една партия, която влезе в българския парламент, няма друга функция освен да е трупен донор за коалиционното управление. Всяка партия вкарва Депутати, които влизат за личен интерес. Дали ще влязат с бранда на Слави Трифонов, той вкарва певци и сценаристи, но самият той няма да пречи на следваща коалиция, която ще се направи около победителя. Няма значение дали ще влезе Стефан Янев, така че такива патерици няма смисъл да коментираме

Стратегически България има 4 партии – ГЕРБ, ДПС, БСП и в някаква степен партията на Иван Костов, които съществуват 10-15 г. Ще има някакво правителство и то ще е с първата политическа сила, независимо дали е с първия мандат. ГЕРБ увеличаваше преднината си пред ПП, трендът е възходящ. Гербаджиите с кеф ще идат да гласуван в неделя, те ще стигнат до 950 хиляди, това са страшно много гласове. Очаквам двойна разлика при втората партия, независимо дали ще е ДПС, Възраждане или ПП.

Безспорно правителство ще има, дали ще е на малцинството, подкрепено от останки от ПП…Да не мислите, че Прокопиев ще остане извън софрата. Следващото правителство ще защити някакви политико-олигархични интереси, то ще е и с подкрепата на ДПС. Абсурдно е те да са извън композицията. Но къде е завръзката? Изборите са на 2 октомври, благодарение на натиск отвън, от КС, от бремето на обстоятелствата, парламентът ще събере изискуемите гласове за избор на нов ВСС, заяви гостът.

Иво Прокопиев, който имаше претенции да държи съюза на съдиите, изгуби съдийската квота във ВСС. Естествено, че в квотата на прокурорите и следователите са близки до Гешев.

Кои партии събират 160 депутати – ГЕРБ, БСП и ДПС. Имат на разположение и партията на Слави Трифонов и Възраждане, смята Бареков.

Прокопиев какво постигна? След като се мяташе по жълтите павета две години, след като превзе Росенец, след като щяха да свалят 300 пъти Гешев. Накрая той не само ще си изкара мандата, ами и във ВСС ще има абсолютно мнозинство на т.нар. статукво. Така че Кирил Петков и Асен Василев претърпяха пълен крах, не само че загубиха прокуратурата, но загубиха и ключови позиции в съда. Нещата за Иво Прокопиев стават все по мрачни, отсече Бареков.

Костов осъзнава пълният провал на градската Десница, но това всъщност са провинциални либерали, които се провалиха в своята идеология. А техните цели бяха свързани с облагодетелстване на техните спонсори и отделни представители. Най крадливите депутати, министри и функционери произхождат от средите на градските либерали. Петков и Василев веднага след изборите ще се сдобият с обвинения за 100 млн. лв. от посредничеството за газа, пари, които са в офшорки, отсече той,

ПП са един непотребен парцал, който трябва да бъде изхвърлен в ъгъла, обобщи Бареков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ