СКАНДАЛ! ,,Война“ разцепи семейството на Киро. Чичото със сигнал до прокуратурата: Лелята работила в полза на Русия

кирил петков

Семейни води с привкус на хибридна война тресе семейството на бившия премиер и съпредседател на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, съобщава ПИК. Неговият чичо, отец Георги Ганчев е подал сигнал в Софийска районна прокуратура срещу леля му – Рени Илиева.

Сигналът е входиран само преди няколко дни и то в разгара на предизборната кампания за парламентарните избори идната неделя. На 21 септември Ганчев е сигнализира прокуратурата за дейността на Рени Илиева срещу България и в полза на друга държава.

Според него от 2015 г. в продължение на седем години родственицата на Кирил Петков участва в хибридната война, която води Русия срещу страната ни под името „Алина Велева“,

„Дейността се изразява в пропагандирането на про руски идеологеми чрез профила и във фейсбук под Фалшивото име „Алина Велева“. Тя е част от информационна мрежа за хибридни атаки срещу България, касаещи геополитическата ориентация на страната, от една страна, и вътрешно политическите процеси, от друга. Тя е леля на бившия премиер Кирил Петков, по време на чието упавление получава сериозно финансиране“, се посочва в сигнала на отец Ганчев до прокуратурата.

„В сигнала ми до прокуратурата е упоменато, че по време на 7-месечното управление на племенника й Кирил Петков, към семейството на Рени Илиева са текли сериозни финансови потоци. Има ли полицейски чадър над Рени Илиева в Ловеч, която е виден представител на дървената мафия в региона? Кой е спасил Кирил Петков в Брюксел? Свързани ли са Петкови с руски клетки в България и по какъв начин? Би трябвало нашите и партньорските служби скоро да разберат. Прокуратурата е на ход… коментира чичото на Кирил Петков.

Още в средата на лятото ПИК разкри, че лелята на Петков е яростен проруски и пропутински трол Няколко дни преди това бившият премиер посочи вратите на България за 70 руски дипломати. И докато скандалът бе в разгара си, в цитирания от отец Ганчев профил леля му зовеше: „Подкрепете Путин и Русия! Те се бият за вас“.

Според чичото на Петков, леля му е част от фабриката за тролове, базирана в Санкт Петербург. За неин баща се смята Евгени Пригожин, наричан още Готвачът на Путин, санкциониран от САЩ. Точно преди година Вашингтон обяви награда от 250 000 долара за информация, която да доведе до ареста на Пригожин. Причината не е само във фабриката за тролове, нито само в намесата в американските избори, но също и в ролята, която той, според САЩ, играе в чисто военни преврати и операции в чужбина чрез паравоенната групировка „Вагнер“, санкционирана през 2017 г.

Припомняме, че бащата на Кирил Петков – Петко Петков, който е първи братовчед на Рени Илиева, е бил сътрудник на ВКР. По тази линия е бил вербуван и е изпратен в Канада през далечната 1988 г., една година преди да падне режимът на Тодор Живков. За феновете на „Промяната“ бе спуснат водевилът, че „заминават през 1994 г., след като Тате печели проект по биология за САЩ И Канада“. На какъв език не е ясно, защото неговият английски е по-лош и от този на сина му, въпреки че е живял зад Океана повече от 30 година.

Съвсем в стила на Петкови, татко Петков заминава със своята версия на Лена Бориславова. Чак след шест години взима жена си и сина си, след като майката на Кирил Петков – Венета, подава документи за развод.

Доста странно е заминаването на Петков за Харвард, защото това се случва след шестмесечен престой в родния град на майка му – Дупница. Там попада след „приключение“ с белгийските служби за сигурност в Брюксел, където в продължение на три години бившият премиер, сам-самичък в офис, е трансферирал огромни парични потоци. От там тръгва и приятелството му с Даниел Лорер. Явно тези, които са го спасили от белгийскитe Гофрети, са го изпратили после да си доучи в Америка и ни го връщат като чисто нов „харвардски възпитаник“ с 60 милиона евро в джоба през 2007 г.

След като разследват Петков и Василев за 100 милиона, присвоени от държавния бюджет: 5 офшорки; корупционни сделки с Газпром през МЕТ; White&Case, според изтеклия доклад на ДАНС в публичното пространство, би било интересно да се установят причините за меко казано съмнителнОТО поведение на Петков като премиер спрямо руските интереси в България. Независимо от пиеската, която разиграха с Митрофанова и изгонването на 70 руски дипломати. Само аферата „Джемкорп“ е за 1 млрд. долара, в която е заложена цялата българска енергетика, включително общинско предприятие „Топлофикация София“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ