Здравният министър с извънредна новина за работещите в Спешна помощ: От 1 октомври очаквайте…

асен меджидиев

Министерството на здравеопазването обяви нови компенсации за работещите в Спешна помощ, след като допълнителните заплащания спряха заради отпадането на извънредната епидемична обстановка заради COVID-19. Новината беше съобщена от министъра на здравеопазването д-р Асен Меджидиев на брифинг пред ЦСМП – София.

„След спирането на извънредната обстановка заради COVID-19 бяха спрени допълнителните заплащания, в резултат на което възнагражденията на служителите в Спешна помощ спадна значително. Вече два месеца зрее недоволство. Затова на заседание на Министерския съвет бе решено да се отпуснат допълнителни средства, тъй като в момента няма работещ парламент“, коментира министърът.

Лекарите ще бъдат компенсирани с около 600 лв., фелдшерите и медицинските сестри – с около 400 лева, санитарите – с около 350, шофьорите на линейки – с около 150 лв., парамедиците – с около 170 лв.

Тази компенсация влиза в сила от първи октомври, допълни министърът.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ