Острие на ГЕРБ: Резултатите от „Промяната“ са далеч по-катастрофални от излагацията на Киро в БТВ (СНИМКА)

кирил петков

Резултатите от „промяната“ са далеч по-катастрофални от излагацията на Кирил Петков в БТВ, пише във фейсбук бившият министър на икономиката и енергетиката Делян Добрев.

„Намаляването на консумацията на електроенергия е първият признак/предвесник на рецесия в икономиката“, отбелязва Добрев. Като доказателство той прилага и справка за количествата електрическа енергия, закупени на свободния пазар у нас. След либерализацията на пазара на ток, предприятия и фирми напуснаха регулирания пазар, който се регламентира от КЕВР. Компаниите избраха своите доставчици, които търгуват на борсата.

Данните от януари до август тази година, съпоставени с изтъргуваната електроенергия за същия период на миналата година, показват трайно намаление на закупената електроенергия, което в разгара на лятото достига до -5%. От своя страна, това е сигнал за намалени обороти или спиране на работа на предприятията. Причината – при високите цени на тока продукцията им става по-скъпа и неконкурентна на пазарите.

„Данните оставям без коментар“, завършва Добрев. В същото време за всеки нает у нас е ясно, че опасността да загуби работното си място е все по-реална.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ