Грандиозен разпад в БСП! Структурите на партията се топят: 21 човека хвърлиха кърпата преди изборите

корнелия нинова

Само няколко дни преди изборите БСП-Видин е на път да се стопи напълно. 21 души от партийната организация в дунавския град са подали заявления за напускане. Сред тях председатели на ОПО, членове на Областен и Общински съвети, младежи и членове с дългогодишен партиен стаж, предава ПИК.

Това е плод на политиката на Корнелия Нинова, която през 2016 година приватизира столетницата и я превърна в еднолично дружество.

Новината за напускането на членовете обяви във Фейсбук бившия председател на партията във Видин Димитър Велков, които също напусна през август.

Организацията във Видин отдавна се противопоставя срещу протежето на Нинова Филип Попов, който се разпорежда в областта напълно авторитарно. През 2020 г. БСП-Видин отне правата на Филип Попов за заемане на партийни длъжности. Според социалистите във Видин Попов системно е извършвал действия във вреда на БСП, които УДРЯЛИ По авторитета на партията и създавали в обществото усещане за разцепление.

Сега вече разцеплението е факт, а партийната организация във Видин се обезкръвява с напускането на нейни членове периодично през годините.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ