Сензационно! ,,Синя“ България е затаила дъх, Левски е близо до нов собственик

наско сираков мъри стоилов

Сделката за придобиване на мажоритарния дял акции на Левски от страна на „Юнайтед Груп“ е все по-близо, твърди „Тема Спорт“. Очаква се в близките дни от компанията на сръбския бизнесмен Драган Шолак официално да обявят интереса си към клуба от „Герена“. Както е известно, чуждестранните инвеститори поискаха пълен одит, или по-точно дю дилиджънс на „сините“ и след неговото приключване са останали доволни от видяното. Дълговете с малки отклонения, са от порядъка на 30 милиона лева, каквито са били и очакванията.

Евентуална сделка се очаква да има по време на зимната пауза в шампионата. Тя може да се осъществи преди Нова година. Но началото на процеса по джиросване на акциите да е през октомври.
От Левски вече на няколко пъти анонсираха, че „Юнайтед Груп“ има интерес към клуба. Мажоритарният собственик на сините Наско Сираков и изпълнителният директор Ивайло Ивков вече разкриха за това. „Има интерес от Юнайтед Груп. Лично аз ги потърсих като нов спонсор, тъй като нашият изнемогва да покрива изискванията ни. Пристигна писмо в клуба, с което тази огромна интернационална компания първо изпратиха свои висши представители – изпълнителните директори, преди финала за Купата на България бяха на стадиона и гледаха тренировка на Левски. Видяха и мача, хората наистина имат принципен интерес. Изпратиха писмо с намерение за придобиване на клуба и дългосрочна инвестиция“, каза Ивков. Представители на компанията присъстваха и на последното дерби с ЦСКА (2:0), а след това проведоха и среща с шефовете на „Герена“.

Наско Сираков заяви на срещата с привърженици в Карлово, че интересът на „Юнайтед Груп“ е най-вече заради работата на Станимир Стоилов. От своя страна Мъри сподели в интервю, че при идване на нови собственици ще подаде оставката си, след което ще седне на преговори, за да разбере целите и пътят, по който ще поеме Левски. Но със сигурност инвеститорът ще иска да задържи треньора начело на „сините“.

В понеделник Левски гостува на Берое в поредния мач от българското футболно първенство. Букмейкърът INBET не очаква много голове в мача. Залози за опцията „ъндър“ или „под 2,5“ се приемат при коефициент 1,77. Ставката за „над 2,5 гола“ е 2,15.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ