Шок и ужас в Спешното на УМБАЛ Бургас: Нахлуха инспектори по труда и стана страшно

болница патрулка

Няколко инспектори по труда от бургаската дирекция са опитали да влязат по мирен начин на внезапна проверка в Спешното на УМБАЛ Бургас, но пред вратите му се е заформил скандал, че нямат право да влизат в помещенията, където се оказва неотложна помощ.

За това съобщи очевидец на дежурния телефон на Флагман.бг, който снощи е станал пряк свидетел на разправията.

В крайна сметка, проверяващите все пак са били допуснати до преддверието и станало ясно, че са изпълнявали служебните си задължения по сигнал, който не търпи отлагане. Те били сезирани от Синдиката на специалистите по здравни грижи, че в Противошокова зала не се спазват нормите на трудовото законодателство – едни и същи медицински сестри работили почти непрекъснато срещу мизерни заплати, нямало кой да ги замени, не получавали и извънреден труд.

Целта на проверяващите тази нощ е да установят доколко са нарушени графиците за работа, което може да доведе не просто до неадекватност в поведението на животоспасяващото звено, но като цяло било гавра с изнурените медицински работнички.

„Потвърждавам, че се наложи да се действа по сигнал на Синдиката, има и техен представител заедно с инспекторите, не съм известен, че са възникнали обструкции около влизането на служителите на Инспекцията, но сега ще се свържа с тях и ако се наложи ще се търси необходимото съдействие“, каза пред Флагман.бг директорът на Инспекцията по труда в Бургас Павлин Васков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ