Топ журналистка: Корнелия обязди БСП! В момента е сложила въжето на партията и я кара да рипа

корнелия нинова

Кампанията на Корнелия е такава, че в момента е сложила въжето на БСП и кара партията да рипа върху трикрако столче.
БСП е партия, в която никой никога не се бунтува безцелно. Нито един бесепар няма да напусне БСП, защото е анархист по натура, и много обича да казва „не“. БСП винаги е била партията с най-силни връзки помежду членовете си. Дори опасността от роенето на десни партии, които нагрубяваха и обиждаха БСП във времето, още повече сплотяваше членската и симпатизантската маса на тази… особена партия.

И ето, че един хубав ден Корнелия обязди партийния ресурс, щракна със зъби и започна дълбочинно да разкъсва бесепарската тъкан.

Къса и хвърля, дъвче и плюе. Без оглед на никакви традиции и вътрешнопартийни правила. Корнелия не реформира БСП. Не я направи по-модерна, по-устойчива. Тя сдъвка партията до размера на собствената си захапка. Оформи я според колкото знае и може. Надръвчи я, направи я груба и невъзпитана. Сложи й папионка, извади от партийните кашони най-нещастните лица, къде що имаше по-млад мъж, отвън и отвътре го домъкна и се заобиколи с мускус. Това беше най-важното за нея. По-хубавите жени изхвърли.

Корнелия превърна БСП в друга партия. Просташка, войнстваща. За да се стига вече до бунтове в партията, значи ситуацията е минала извън предела на допустимото изобщо. Всички организации по места са в тежък разпад. Преди време десетина души напуснаха организацията на БСП във Видин абсолютно знаково с едно обръщение, в което се изброяваха една редица разочарования от поведението и политиките на Корнелия. Председателката типично в нейния стил на гьонсуратлък два-три пъти обясни в национален ефир, че напуснали само Митко Белята и леля му. Разбира се, злобната ирония на Корнелия и омаловажаването на щетите не й помагат особено. Тъкмо напротив, задълбочават процесите на разпад, и самоподсилват егото й за удушаване на малкото още мърдащи.

Онзи ден Корнелия беше във Видин да агитира партийното ядро. И парадоксално, но веднага след нейното посещение още 21 души напуснаха организацията на БСП, другари млади и стари.

Ехо, Корнелия, какво им казваш, сестро?! Та ги отблъскваш така ефективно тези членове! Ако Паметникът на Бузлуджа можеше да ходи, явно и той щеше да избяга. Има някакъв супервиц в това, че от общинските съветници на БСП във Видин е останал само един напълно заблуден, всички други са направили нова организация, която се казва „Справедливост за Видин“.

Така Корнелия управлява БСП-то, като индуцира повсеместен разпад. Между другото хората от БСП – Видин се оказват мислещи партийци със свободолюбив характер, щом намират сили да се изправят срещу деспотичния нрав на Корнелия. И да заявят, че не са съгласни. Тези хора заслужават поздравления!!! Защото не премълчават безобразията и могат да ходят изправени. Корнелия отдавна вижда в себе си единствената истина. Това е пътят към класическите форми на деспотизъм, който тъпче инакомислието, представяйки погромите за дейност по разчистване на враговете!

Корнелия, забележете, все по-рядко говори за възгледите на своите избиратели, тя вкарва контрабандно някоя теза, колкото да поддържа малко шум в ушите. Не е нелогично, че Корнелия подкрепя мошеничествата на ПП. ПП са единствените, които биха я прибрали, от нужда, разбира се. И тя е благодарна. Готова е да плати всякаква цена. Включително да обърне партията с хастара навън, да я подмени като спомени и емоции, да я отстрани от самата й същност, изобщо да затрие всичко. И да остави само неколцина партийни мъже, които да й носят кафенце.

Партията на Корнелия не е партията на Първанов, на Станишев и на Мишо Миков.
Това е партията, съпричастна към психиатричните скандали и действия на ПП.

И на тези избори умните хора в БСП ще покажат на Корнелия одобряват ли въртеливото й участие в кабинета „Петков“. От втора политическа сила, каквато винаги е била, БСП стигна до партиен мъник, зависим от нуждите на дрогираните другари от ПП. Дъно.

От Фейсбук профила на журналистката Калина Андролова



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ