Шокиращо проучване в деня за размисъл! Бившата власт е бясна от него

7 Dni Bulgaria01.10.2022
кирил петков асен василев

Основните продукти, чиято цена се е повишила през последната година на първо място са млечните продукти – прясно и кисело мляко, сирене кашкавал и масло, на второ място цената на хляба, след това  местните продукти. Осезаемо се е променила цената на олиото и яйцата. Това се посочва в проучване на БГНЕС.

През август миналата година цената на хляба беше около 1,30-1,40 лв., докато този август средната цена на хляба е средно около 2 лв.

Продукт, който продължава да променя своята цена във възходящ ход, за съжаление, са и яйцата. Миналия август една кора яйца (10 броя) е била около 2,29 лв., а през август тази година достигна до 3,40лв.

През август 2021г. средната цена на килограм пилешко е била около 6,99 лв., докато през този август тя е около 9,99лв. Продължаваме със свинското месо – през август миналата година килограм свинско ни е струвал около 6,70лв, а през август тази година е около 8,99лв. и на последно място каймата (1 кг) през миналия август е била около 7,99 , докато сега е около 9,99лв.

Резултатите от  проучването на БГНЕС показват, че цените на основните продукти, които използваме са се повишили. На пръв поглед увеличението при повечето продукти е около 1-2 лева и не изглежда толкова голямо, но ако направим равносметка в края на месеца ще видим, че харчим повече отколкото ни се иска.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ