Шеф на БСП с тежки думи: С този резултат партията е ненужен партньор! Загуби достойнството си

михаил миков

Бившият председател на БСП Михаил Миков говори пред ПИК ТV за ниските резултати на социалистите.

„Избори без изнедада“, отчете той слабите резултати, които получиха и на тези избори социалистите.

Според него, БСП е изведена от водещите партии в страната и вече не е партия, която определя политиката на страната.

С този резултат тя е ненужен партньор, отсече Миков.

По думите му, БСП сега е на четвърто място, но като нищо може да слезе и по-надолу и да заеме петото място в класирането на предсрочните избори.

„Една от причините е превръщането на БСП в лидерска партия. БСП няма такъв смисъл, нито такава традиция. През годините има и други причини, но основната е политическа – симулация на лява политика, загуба на курса. Примерно случая с износа на оръжия за Украйна или тези приписвания на социалните придобивки и увеличени пенсии. Става въпрос категорично за загуба на политически образ. БСП загуби достойнството си“, анализира Миков с тежки думи състоянието на БСП.

„Всички политици трябва да са много притеснени от тази ниска избирателна активност“, анализира изборите днес Михаил Миков.

Според Михаил Миков, има вакум в лявото политическо пространство в парламента, където са само десни партии.

„Надявам се, че този път на хората вляво ще им бъде спестено унизителното поведение. БСП беше една от партиите, които най-гръмогласно настояваше за машините. Сега какво ще стане? Този аргумент едва ли ще прозвучи. Ако вземат 28-29 депутата, ще прозвучи от Нинова и нейното обкръжение, че е малка победа. Истината изглежда смешно в очите на по-интелигентните хора“, продължи Миков с анализа си на поредната изборна загуба.

Михаил Миков не е оптимист за съставянето на стабилно правителство и стабилно мнозинство в парламента.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ