Удар под кръста! Крах за Бойко Рашков – размазаха го с над 15% в Перник (СНИМКА)

Бойко Рашков

Водачът на листата на „Продължаваме промяната“ в Перник Бойко Рашков беше размазан с над 15% разлика на предсрочните избори вчера. Тежкият крах на бившия МВР министър нищо чудно да се превърне и в неговото политическо убийство. Очевидно Рашков не е възприеман като борец срещу корупцията, след като в миньорския град губи категорично от набедените от него за корупционери, предава ПИК.

Според данните при 100% обработени протоколи „Продължаваме промяната“ получава едва 7605 гласа или 19,28%. За ГЕРБ са гласували 14 137 души или 35,84%. Трета партия в града е „Възраждане“ с 4257 гласа или 10,79%.

Въпреки че кметът на Перник Станислав Владимиров е излъчен от БСП, партията на Нинова не може да се похвали с добри резултати и в този избирателен район. Соицалистите 3913 гласа или 9,92%.

Любопитно е също така, че трима души в редиците на ГЕРБ са събрали повече преференции от Бойко Рашков, въпреки че той оглавяваше листата на „Продължаваме промяната“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ