Корнелия Нинова категорична: Каква оставка?! Резултатът е лош, не е драма. Ще има промени!

payimage-553953

След исторически ниския резултат на БСП от 9. 3% на изборите вчера ръководството на БСП свика брифинг.

„Оставки няма да продаваме. Такава се иска от хора, които в цялата кампания работиха срещу БСП”, обяви Корнелия Нинова по повод подписката на членове на Националния съвет за свикване на пленума и конгрес.

„Очаквахме по-високи резултати, но не драматизираме от това, вземаме си поуки, ще вземем решения какво да променим. Успяхме да запазим предишния си резултат с по-малко от 1% разлика, това е позитивното”, увери Нинова.

Всичко щяло да се обсъди на Национален съвет в събота.

„Не сме сложили розови очила, но не се случи това, което ни предричаха – да сме под 4%”, коментира още тя. Нинова заяви, че няма да влиза в коалиция с ГЕРБ и ДПС.

По думите ѝ експертен кабинет е опит за скриване на политическата отговорност зад „уж експертни личности”. Лидерът на БСП не скри, че партията не е очаквала „Възраждане” да са преди тях във финалната подредба на депутатските места.

С ПП социалистите ще участват в разговори и биха подкрепили такова правителство при втория мандат. Но пак ще държат на условието си Кирил Петков да не е премиер.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ