Страшно е! 24-годишен каналджия самокатастрофира на АМ „Тракия“, сред мигрантите има и деца

бежанци

Задържан е мъж за превозването на 18 чужденци от сирийски произход, от които 7 души нямат навършени 16-годишна възраст. Това съобщиха от Прокуратурата.

Повдигнато му е обвинение за незаконно превозване на мигранти с цел набавяне на имотна облага и за оказване на съпротива срещу орган на реда. Мъжът е на 24 години от село Винарско, област Бургас.

Обвиняемият е транспортирал с товарен автомобил 18 чужденци от сирийски произход, за да преминат в страната, което е в нарушение на закона. Около 22:10 часа на 1 октомври в района на тунел „Траянови врата“ на АМ „Тракия” полицейските служители подали сигнал за спиране на управляваното от него превозно средство.

Обвиняемият не е изпълнил разпореждането им. Той е самокатастрофирал, изоставил е автомобила си, след което направил опит да избяга и оказал съпротива при задържането, предава Флагман.

Сред превозваните чужденци имало и 7 деца, които не са навършили 16-годишна възраст.

Обвиняемият мъж е задържан за срок до 72 часа. Предстои съдът да реши дали да го остави за постоянно в ареста. Разследването продължава.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ