Крум Зарков побесня, зашлеви Нинова: Отказът й да даде оставка е абсолютен гьонсуратлък!

payimage-518190

Един от най-големите критици на Корнелия Нинова, настоящият министър на правосъдието Крум Зарков, нападна лидера на БСП и директно я обвини за позорния резултат на изборите в неделя.

Социалистите понесоха най-тежкото си изборно крушение, след като за тях гласуваха по-малко от 10%. Въпреки това обаче вчера Нинова категорично отказа да подаде оставката си.

„Тъжно ми е. Защото най-голямата, най-важна партия в България, която трябва да защитава най голямата част от обществото ни, е пета политическа сила. Това е място, което не отговаря на нейната мисия. Място, което нейните членове не заслужават. Как си обяснявам този резултат? Обясних го още месец април миналата година. Когато влязохме в тежка спирала от загуби, партията трябваше да покаже, че осъзнава какво се случва и да предприеме действия.

Тя (Нинова – б.р.) отказа да го направи април, отказа да го направи лятото, отказа да го направи ноември. Виждам, че сега се готви отново да откаже да го направи… Поисках тази оставка, когато бях трети. Какво да ви кажа, когато сме пети?“, попита Риторично Зарков в ефира на бТВ.

„Предложих алтернатива заедно с много хора около мен. Тя бе отхвърлена без дори да се даде шанс да се проведе дебат. Ако се даде шанс на българските социалисти, които са много повече от тези, които гласуваха сега, да се организират, да вдигнат поглед, да видят перспективата, резултатите бързо ще дойдат. Без никакво съмнения темата за лявото, за социално-отговорното, е ключова тема за стабилността на българската политическа система като цяло и за живота на над две трети от българите, които се подписват срещу доста скромни доходи. Не може тези въпроси да се решават с Демонстрация на абсолютен гьонсуратлък – имам предвид, това което се случва вчера и позициите на ръководството на БСП“, добави Зарков, визирайки отказа на Нинова да се оттегли като председател на партията.

Според него в БСП има много способни хора, които да заменят настоящия лидер Нинова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ