Трагедията е огромна! Зловещи подробности за взрива в „Арсенал“, още издирват двама (ОБНОВЕНА)

взрив арсенал

Силен тътен от взрив и розов дим над завод „Арсенал“ в Казанлък вдигна на крак екипи на Полиция, Пожарна и Спешна помощ. Инцидентът стана около 11:00 часа днес, 4 октомври.

Двама души все още се издирват под отломките, трима са ранени и са откарани в Спешна помощ – Казанлък. Една жена е откарана в Окръжната болница в Стара Загора, предава kazanlak.com.

Инцидентът е станал в цех за гранулиране на барут. В следствие на взрива една постройка е напълно разрушена, нанесени са щети и на съседни сгради. Според запознати с дейността на оръжейницата се предполага, че взрива е в Завод 4. Там е съсредоточено производство на продукция, която при евентуален инцидент индикатор е излизането на въпросния розов дим.

На място са по няколко екипа на Полицията, Пожарната и линейки. Говори се, че са чути два взрива.

Военна прокуратура излезе с подробности за тежкия инцидент в завод „Арсенал“. По случая е образувано незабавно досъдебно производство разпитан е началникът на смяна. Цехът е тотално разрушен.

Вследствие на взрива е изхвърлено тялото на единия от тримата работници в цеха – 55-годишен мъж, който е починал. Две жени на 53 и на 43 години са в неизвестност.

На този етап все още не са започнали спаситени мероприятия и разчистване на отломките в цеха, тъй като съществува опасност от вторичен взрив. Към мястото на инцидента пътува група от Специализиран отряд с борба с тероризма.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ