Корнелия остана с пръст в уста! От Прокуратурата категорично: Г-жа Нинова изнася манипулативна информация

прокурор георги иванов

„Към своята жалба г-н Кирил Добрев е приложил решение на ВКС, след което се запознах с жалбата и решението, сменнах че не са ясни всички факти и обстотелства и изпратих писмо до БСП. То беше адресирано до г-жа Корнелия Нинова, с което изисках да ми бъдат предоставени даверени копия, стенограма и записи от събрание на Националния съвет.“ Това заяви прокурор Георги Иванов, който е наблюдаващ разследването по жалба на Добрев срещу Нинова и други членове на партията, затова че ръководството на червените не спазва съдебни разпоредби.

По думите на Кирил Добрев той не е бил допускан до заседание на Националния съвет, освен това не е имал възможност за гласува, което е в разрез с решението на ВКС.

Прокурорът увери, че това не е прецедент, каквито бяха думите на Нинова и допълни, че е в правомощията на обвинението съгласно закона, като по този начин се постъпва със стотици сигнали.

Иванов даде пример, че ако жалбата е била подадена от Нинова срещу Кирил Добрев, то прокуратурата е щяла да постъпи по същия начин. „Нима законите в България не са еднакви за всички и не трябва да се спазват, особено от политиците?! Призовавам политиците да се въздържат от квалификации и да не накърняват доброто име на съдебната власт“, заяви още прокурор Иванов.

Той определи като недопустими политически изказвания, които разпространяват манипулативни твърдения, не отговарят на истината и накърняват имиджа на съдебната власт, освен това са и в противовес с нормите на правовата държава. Иванов допълни, че е недопустимо политици да отклоняват с подобно говорене гражданите от актуалните проблеми. „С подобен тип говорене няма да се намали престъпността“, подчерта той.

Прокурорът уточни, че Кирил Добрев е приложил съдебното решение към жалбата, като в случая от прокуратурата са поискали да се чуе и другата страна.

„Прокуратурата спазва законите в страната, политиците сами ще преценят дали ще го направят“ заяви още Иванов по повод отказа на Нинова да предоставя каквато и да е информация.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ